Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Appel mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel. Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken. Amandelen in foodprocessor fijnmalen. In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en rest van suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden. Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken. Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble over 4 schaal-tjes verdelen en bol ijs ernaast scheppen.
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
nagerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Appel mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel. Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken. Amandelen in foodprocessor fijnmalen. In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en rest van suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden. Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken. Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble over 4 schaal-tjes verdelen en bol ijs ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g appels
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels blanke rozijnen
5 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 bakje garneeramandelen
50 g boter
100 g zelfrijzend bakmeel
4 bolletjes vanilleijs
Dit heb je nodig
ovenschaal, ingevet
foodprocessor of staafmixer