Crunchy appel-notentaart
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op de bakplaat. Schil 2 appels, rasp ze grof en meng ze met 1/2 tl citroensap. Verdeel de geraspte appel gelijkmatig over het deeg.
Schil de andere appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appelparten in dunne plakjes. Vermeng ze met de rest van het citroensap.
Leg de appelpartjes van buiten naar binnen overlappend op elkaar op de geraspte appel. Roer de suiker en kaneel door elkaar en bestrooi de taart met de suiker.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Roer in een steelpannetje op laag vuur de marmelade met 1 el water los. Strijk de marmelade met een kwastje over de nog warme taart. Strooi de pecannoten erover en laat de taart afkoelen.
Crunchy appel-notentaart
nagerecht
null porties
235 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op de bakplaat. Schil 2 appels, rasp ze grof en meng ze met 1/2 tl citroensap. Verdeel de geraspte appel gelijkmatig over het deeg.
Schil de andere appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appelparten in dunne plakjes. Vermeng ze met de rest van het citroensap.
Leg de appelpartjes van buiten naar binnen overlappend op elkaar op de geraspte appel. Roer de suiker en kaneel door elkaar en bestrooi de taart met de suiker.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Roer in een steelpannetje op laag vuur de marmelade met 1 el water los. Strijk de marmelade met een kwastje over de nog warme taart. Strooi de pecannoten erover en laat de taart afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
8 kleine Elstar appels
1 tl citroensap
2 el suiker
¼ tl kaneelpoeder
3 el sinaasappelmarmelade
4 el pecannoten
Dit heb je nodig
appelboor