Ananas-gemberjam
Aan de slag
Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de gember in stukken en maal fijn in de keukenmachine. Doe de ananas en gember samen met de suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.
Schep de ananas en aanhangend vocht in een pan met dikke bodem. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Voeg de rasp en het sap toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook 20-25 min. of tot de jam 105 °C is, controleer dit met een keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.
Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar.
Jam maken
Instructievideo - 04:57 min.
Ananas-gemberjam
bijgerecht
null porties
1980 kcal
45 min. bereiden
720 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de gember in stukken en maal fijn in de keukenmachine. Doe de ananas en gember samen met de suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.
Schep de ananas en aanhangend vocht in een pan met dikke bodem. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Voeg de rasp en het sap toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook 20-25 min. of tot de jam 105 °C is, controleer dit met een keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.
Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ananas
1 zakje verse gember
900 g geleisuiker
2 limoenen
Dit heb je nodig
keukenmachine, keukenthermometer, 2 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, etiketten