Bosvruchtenjam
Aan de slag
Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder de harde kern.
Meng de aardbeien, bramen, frambozen, bessen en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan buiten de koelkast.
Schep het vruchtenmengsel en citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. U kunt dit controleren met de keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.
Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. U kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.
Jam maken
Instructievideo - 04:57 min.
Bosvruchtenjam
bijgerecht
null porties
1375 kcal
40 min. bereiden
720 min. wachten
Aan de slag
Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder de harde kern.
Meng de aardbeien, bramen, frambozen, bessen en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan buiten de koelkast.
Schep het vruchtenmengsel en citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. U kunt dit controleren met de keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.
Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. U kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g aardbeien
1 doosje bramen
250 g frambozen
300 g blauwe bessen
900 g suiker
1 citroen
Dit heb je nodig
keukenthermometer, 3 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, 3 kaartjes