Kip tandoori aan de spies
Kip in een marinade van yoghurt, gember en currypasta.
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de helft van de koriander blaadjes fijn. Snijd de kipfilets elk in 2 repen. Meng de gember met de currypasta, yoghurt, fijngesneden koriander en peper en eventueel zout. Voeg de kip toe en laat 20 min. marineren op kamertemperatuur. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de rest van de koriander grof. Kook de tuinerwten in 3 min. gaar, giet af en meng met de rijst en de koriander. Serveer de kip tandoori met de tuinerwtenrijst.
Kip tandoori aan de spies
Instructievideo - 03:00 min.
Kip tandoori aan de spies
Kip in een marinade van yoghurt, gember en currypasta.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de helft van de koriander blaadjes fijn. Snijd de kipfilets elk in 2 repen. Meng de gember met de currypasta, yoghurt, fijngesneden koriander en peper en eventueel zout. Voeg de kip toe en laat 20 min. marineren op kamertemperatuur. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de rest van de koriander grof. Kook de tuinerwten in 3 min. gaar, giet af en meng met de rijst en de koriander. Serveer de kip tandoori met de tuinerwtenrijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 cm verse gember
15 g verse koriander
2 kipfilets
1 el Indiase currypasta
4 el milde yoghurt
300 g basmatirijst
2 el zonnebloemolie
600 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
satéprikkers