Indiase kip met basmatirijstsalade
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Kip in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten, currypasta door rijst scheppen en rijst al omscheppend goed doorwarmen. Boontjes in ruim kokend water met zout naar smaak 7 min. koken, tuinerwten toevoegen en samen nog 3 min. koken. Afgieten. Boontjes en tuinerwten door rijst scheppen. Rijstsalade laten afkoelen. Koriander fijnsnijden. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Olie, koriander en amandelen door rijst scheppen. Kip in 4 porties verdelen. Kip met groenten (uit folieschaal) over 4 borden verdelen. Rijstsalade ernaast scheppen.
Indiase kip met basmatirijstsalade
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Kip in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten, currypasta door rijst scheppen en rijst al omscheppend goed doorwarmen. Boontjes in ruim kokend water met zout naar smaak 7 min. koken, tuinerwten toevoegen en samen nog 3 min. koken. Afgieten. Boontjes en tuinerwten door rijst scheppen. Rijstsalade laten afkoelen. Koriander fijnsnijden. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Olie, koriander en amandelen door rijst scheppen. Kip in 4 porties verdelen. Kip met groenten (uit folieschaal) over 4 borden verdelen. Rijstsalade ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Indiase
300 g basmatirijst
1 eetlepel Indiase currypasta
1 zak gebroken sperziebonen
1 pak tuinerwten
½ zakje verse koriander
½ zakje amandelschaafsel
2 eetlepels zonnebloemolie