Indiase curry met kip en basmatirijst
Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.
Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Indiase curry met kip en basmatirijst
Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.
Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g basmatirijst
2 groene paprika's
15 g verse koriander
350 g kipfilet
3 el zonnebloemolie
160 g currypasta Balti
400 g gepelde tomaten in blik
250 ml kraanwater