Mexicaanse visschotel met salsa
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Witte deel van bosuitjes snipperen, groen in smalle ringen snijden. Koriander fijnknippen. Kidneybonen in vergiet onder stromend water afspoelen. Vis droogdeppen met keukenpapier. Limoen onder stromend water schoonspoelen en halveren. Sap van halve limoen over vis druppelen. Rest limoen in 4 plakjes snijden. Ovenschaal invetten. Tomaat, paprika, bosui, kidneybonen en helft van koriander over bodem van ingevette ovenschaal verdelen. Bestrooien met zout en peper. Hot pepersauce erover druppelen. Vis op groentemengsel leggen en plakjes limoen op vis leggen. Schaal met aluminiumfolie afdekken. Vis in midden van oven in ca. 30 minuten gaar laten worden. Uit oven bestrooien met rest van koriander. Lekker met rijst en maïs.
Mexicaanse visschotel met salsa
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Witte deel van bosuitjes snipperen, groen in smalle ringen snijden. Koriander fijnknippen. Kidneybonen in vergiet onder stromend water afspoelen. Vis droogdeppen met keukenpapier. Limoen onder stromend water schoonspoelen en halveren. Sap van halve limoen over vis druppelen. Rest limoen in 4 plakjes snijden. Ovenschaal invetten. Tomaat, paprika, bosui, kidneybonen en helft van koriander over bodem van ingevette ovenschaal verdelen. Bestrooien met zout en peper. Hot pepersauce erover druppelen. Vis op groentemengsel leggen en plakjes limoen op vis leggen. Schaal met aluminiumfolie afdekken. Vis in midden van oven in ca. 30 minuten gaar laten worden. Uit oven bestrooien met rest van koriander. Lekker met rijst en maïs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 trostomaten
1 gele paprika
1 groene paprika
3 bosuitjes
½ zakje verse koriander
1 blikje rode kidneybonen
600 g kabeljauwfilet
1 limoen
0 zout
0 (versgemalen) peper
1 eetlepel hot peppersauce
1 eetlepel olie om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter
keukenpapier
aluminiumfolie