Visschotel van Vlieland
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Schaal invetten. Peterselie fijn hakken. Ui pellen en in ringen snijden. Vis in stukken snijden, bestrooien met zout en peper en op bodem van schaal leggen. Uiringen over vis verdelen en aardappelschijfjes erop leggen. Aardappels bestrooien met zout, peper en peterselie. Besprenkelen met wijn. Citroen goed schoonboenen, in plakken snijden en op aardappels leggen. Boter in blokjes snijden en op visschotel leggen. Visschotel in ca. 30 minuten in oven gaar laten worden. Citroen verwijderen. Serveren met een frisse salade of gekookte venkel.
Visschotel van Vlieland
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Schaal invetten. Peterselie fijn hakken. Ui pellen en in ringen snijden. Vis in stukken snijden, bestrooien met zout en peper en op bodem van schaal leggen. Uiringen over vis verdelen en aardappelschijfjes erop leggen. Aardappels bestrooien met zout, peper en peterselie. Besprenkelen met wijn. Citroen goed schoonboenen, in plakken snijden en op aardappels leggen. Boter in blokjes snijden en op visschotel leggen. Visschotel in ca. 30 minuten in oven gaar laten worden. Citroen verwijderen. Serveren met een frisse salade of gekookte venkel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 takjes peterselie
1 ui
500 g kabeljauwfilet
0 zout en versgemalen peper
1 duopak voorgekookte aardappelschijfjes
150 ml droge witte wijn
1 citroen
1 eetlepel boter om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm