Paprika-cappuccino
bewaar
bewaar

Paprika-cappuccino

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Paprika en ui ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erbij schenken en afgedekt ca. 10 minuten koken. Intussen blaadjes van basilicum fijnhakken. Slagroom met snufje zout half stijf (= dik vloeibaar) kloppen, basilicum erdoor scheppen. Paprika en ui met kookvocht in keukenmachine pureren. In pan 5 dl water aan kook brengen, bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Puree door bouillon roeren, op smaak brengen met zout en peper. Soep zeven.

Soep opnieuw verwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen. Room over bolle kant van lepel op soep schenken. Direct serveren.

algemeenDoor de room over de bolle kant van een eetlepel op de soep te schenken, wordt de room mooi gelijkmatig verdeeld.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paprika-cappuccino

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig