Vissoep met paprika en krieltjes
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten. Groene paprika's en knoflook 3 min. zachtjes bakken zonder te kleuren. Krieltjes kort meebakken. In keukenmachine geroosterde paprika's pureren. Paprikapuree, wijn, fond, 2 dl water en bouillontabletten aan ingrediënten in pan toevoegen. Soep 2 min. tegen de kook aan verwarmen tot kabeljauw gaar is. Soep van vuur af bestrooien met dille. Lekker met kant-en-klare bruschette of geroosterde ciabatta.
Vissoep met paprika en krieltjes
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten. Groene paprika's en knoflook 3 min. zachtjes bakken zonder te kleuren. Krieltjes kort meebakken. In keukenmachine geroosterde paprika's pureren. Paprikapuree, wijn, fond, 2 dl water en bouillontabletten aan ingrediënten in pan toevoegen. Soep 2 min. tegen de kook aan verwarmen tot kabeljauw gaar is. Soep van vuur af bestrooien met dille. Lekker met kant-en-klare bruschette of geroosterde ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el olijfolie
3 groene paprika's
3 teentjes knoflook
450 g minikrieltjes
1 pot geroosterde paprika's
200 ml droge witte wijn
2 potten visfond
2 visbouillontabletten
400 g kabeljauwfilet
½ zakje verse dille
Dit heb je nodig
keukenmachine