Kabeljauwrollade met paprika en pankokruim
Met kabeljauw kun je alle kanten op. Dat laat deze kabeljauwrollade met paprika en pankokruim wel zien. Lekker!
Aan de slag
Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken. Snijd de basilicum met de stelen grof en hak fijn in het hakmolentje. Voeg de olie toe en mix 30 sec. Zeef de basilicum-olie in een kom, bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Snijd de paprika’s in de lengte door-midden zodat je 4 mooie plakken hebt en verwijder de zaadjes. Leg de plakken met de binnenkant naar boven. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauwfilet dwars op de paprikaplakken en rol strak op.
Bind de rol op tot een rollade: schuif 8 stukjes keukentouw van 20 cm voorzichtig onder de rol, op gelijke afstand van elkaar. Begin in het midden van de rol en bind de uiteinden van het touwtje vast. Doe hetzelfde met de andere touwtjes. Schuif een stuk keukentouw van 60 cm in de lengte onder de rollade en bind vast. Rol de rollade strak in vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de saffraan in een kommetje, schenk de wijn erbij en laat staan tot gebruik. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de panko in 3-5 min. lichtbruin. Laat afkoelen in een kommetje.
Snipper de sjalot fijn. Verhit de rest van de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de wijn met saffraan toe en kook 2 min. op hoog vuur. Voeg de visfond en slagroom toe en laat nog 10-15 min. inkoken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd de saus warm tot gebruik.
Haal de rollade uit de koelkast en verwijder voorzichtig de vershoudfolie. Vet de ovenschaal in. Leg de rollade in de ovenschaal en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
Schep de warme saus op een grote serveerschaal. Haal de rollade voorzichtig uit de ovenschaal, verwijder voorzichtig het keukentouw en leg de rollade op de saus. Druppel de helft van de basilicumolie in mooie druppels in de saffraanroomsaus en bestrooi de rollade met de panko.
Kabeljauwrollade met paprika en pankokruim
Met kabeljauw kun je alle kanten op. Dat laat deze kabeljauwrollade met paprika en pankokruim wel zien. Lekker!
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
50 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken. Snijd de basilicum met de stelen grof en hak fijn in het hakmolentje. Voeg de olie toe en mix 30 sec. Zeef de basilicum-olie in een kom, bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Snijd de paprika’s in de lengte door-midden zodat je 4 mooie plakken hebt en verwijder de zaadjes. Leg de plakken met de binnenkant naar boven. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauwfilet dwars op de paprikaplakken en rol strak op.
Bind de rol op tot een rollade: schuif 8 stukjes keukentouw van 20 cm voorzichtig onder de rol, op gelijke afstand van elkaar. Begin in het midden van de rol en bind de uiteinden van het touwtje vast. Doe hetzelfde met de andere touwtjes. Schuif een stuk keukentouw van 60 cm in de lengte onder de rollade en bind vast. Rol de rollade strak in vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de saffraan in een kommetje, schenk de wijn erbij en laat staan tot gebruik. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de panko in 3-5 min. lichtbruin. Laat afkoelen in een kommetje.
Snipper de sjalot fijn. Verhit de rest van de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de wijn met saffraan toe en kook 2 min. op hoog vuur. Voeg de visfond en slagroom toe en laat nog 10-15 min. inkoken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd de saus warm tot gebruik.
Haal de rollade uit de koelkast en verwijder voorzichtig de vershoudfolie. Vet de ovenschaal in. Leg de rollade in de ovenschaal en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
Schep de warme saus op een grote serveerschaal. Haal de rollade voorzichtig uit de ovenschaal, verwijder voorzichtig het keukentouw en leg de rollade op de saus. Druppel de helft van de basilicumolie in mooie druppels in de saffraanroomsaus en bestrooi de rollade met de panko.
bereidingstip:
bewaartip:
biertip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Royal geroosterde paprika in pot
15 g verse basilicum
50 ml milde olijfolie
270 g kabeljauwfilets
50 mg saffraan
50 ml droge witte wijn
30 g ongezouten roomboter
20 g panko
1 sjalot
50 ml visfond
50 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
keukenpapier
keukentouw
vershoudfolie
ovenschaal L: 35 x 22 x 8 cm