Gebakken oesterzwam met notenpaté
Aan de slag
In droge koekenpan plakjes spek in ca. 2 à 3 minuten bruin en krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Plakjes spek in grove stukken breken. Tomaatjes wassen en halveren. Paté in 4 blokjes snijden. Oesterzwam-men met keukenpapier schoonvegen en steeltjes verwijderen.
Grillpan (of koekenpan met anti-aanbaklaag) goed voorverwarmen. Oesterzwammen aan beide kanten bestrijken met olie en op grillpan in ca.2 minuten mooi bruin roosteren (of in koekenpan op hoog vuur mooi bruin bakken, halverwege keren). Oesterzwammen op vier bordjes leggen. Bestrooien met zout en peper. Stukjes paté erop leggen en hierover stukjes spek verdelen. Garneren met partjes tomaat en basilicum.
Gebakken oesterzwam met notenpaté
voorgerecht
null personen
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In droge koekenpan plakjes spek in ca. 2 à 3 minuten bruin en krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Plakjes spek in grove stukken breken. Tomaatjes wassen en halveren. Paté in 4 blokjes snijden. Oesterzwam-men met keukenpapier schoonvegen en steeltjes verwijderen.
Grillpan (of koekenpan met anti-aanbaklaag) goed voorverwarmen. Oesterzwammen aan beide kanten bestrijken met olie en op grillpan in ca.2 minuten mooi bruin roosteren (of in koekenpan op hoog vuur mooi bruin bakken, halverwege keren). Oesterzwammen op vier bordjes leggen. Bestrooien met zout en peper. Stukjes paté erop leggen en hierover stukjes spek verdelen. Garneren met partjes tomaat en basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 plakjes ontbijtspek
4 cherrytomaatjes
50 g notenpaté
4 grote oesterzwammen
1 eetlepel (olijf)olie
0 zout
0 versgemalen peper
4 blaadjes basilicum
Dit heb je nodig
keukenpapier