Omelet met snijbonen en garnalen
De Hollandse snijboon gaat op de Aziatische toer met paksoi, sojasaus en sesamolie.
Aan de slag
Snijd de snijbonen in schuine, brede repen en kook in 5 min. beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de paksoi in repen en de bosui in ringetjes. Kook de paksoi in het kookwater van de snijbonen 3 min. en voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Giet af.
Schil de peen en snijd in flinterdunne plakjes en de plakjes in reepjes (julienne). Meng de peen met de snijbonen, pasksoi, aspergetips, sesamolie en sojasaus.
Klop de eieren los met het water. Verhit 1 tl olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak in 4 min. een dunne omelet. Bak er zo nog 7. Verdeel de groenten en garnalen erover. Rol op en snijd schuin door. Bestrooi met de bosui. Bon appétit!
Omelet met lentegroente
Instructievideo - 04:29 min.
Omelet met snijbonen en garnalen
De Hollandse snijboon gaat op de Aziatische toer met paksoi, sojasaus en sesamolie.
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de snijbonen in schuine, brede repen en kook in 5 min. beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de paksoi in repen en de bosui in ringetjes. Kook de paksoi in het kookwater van de snijbonen 3 min. en voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Giet af.
Schil de peen en snijd in flinterdunne plakjes en de plakjes in reepjes (julienne). Meng de peen met de snijbonen, pasksoi, aspergetips, sesamolie en sojasaus.
Klop de eieren los met het water. Verhit 1 tl olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak in 4 min. een dunne omelet. Bak er zo nog 7. Verdeel de groenten en garnalen erover. Rol op en snijd schuin door. Bestrooi met de bosui. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g verse snijbonen
1 struik paksoi
1 zakje bosui
150 g groene aspergetips
250 g winterpeen
2 tl sesamolie
2 el sojasaus
7 rondeeleieren
3 el kraanwater
4 el zonnebloemolie
200 g jumbogarnalen