Runder-snijbonen-roerbak
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de snijbonen in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen 3 min. (blancheren). Laat uitlekken. Meng de sojasaus door het vlees. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Schep uit de wok.
Snijd de bosui in ringetjes. Doe de rest van de olie in de wok en bak de snijbonen en bosui 2 min. Voeg het vlees weer toe, laat de mais uitlekken en schep er door. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Runder-snijbonen-roerbak
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de snijbonen in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen 3 min. (blancheren). Laat uitlekken. Meng de sojasaus door het vlees. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Schep uit de wok.
Snijd de bosui in ringetjes. Doe de rest van de olie in de wok en bak de snijbonen en bosui 2 min. Voeg het vlees weer toe, laat de mais uitlekken en schep er door. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
400 g verse snijbonen
2 el Japanse sojasaus
350 g runderreepjes
3 el zonnebloemolie
3 bosuien
400 g mais in blik
2 el ketjap manis