Scottish eggs
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook 25 min. in water met zout. Giet af en laat de aardappelen 1 min. uitdampen in de pan op laag vuur. Verwarm de slagroom 1 min. in een steelpan. Stamp de aardappelen, slagroom en 25 g boter met de pureestamper tot puree.
Kook ondertussen de kwarteleieren in 3.5 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwijder het vel van de worst. Vorm van het worstvlees 12 platte ballen van 1/2 cm dik. Leg er 1 eitje in en kneed het worstvlees eromheen.
Doe het paneermeel en het ei elk in een diep bord. Rol de ballen door het paneermeel, het ei en vervolgens weer door het paneermeel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. gaar.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. Draai het vuur uit en voeg de munt toe. Serveer de scottish eggs met de puree en tuinerwten.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Scottish eggs
hoofdgerecht
null personen
950 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook 25 min. in water met zout. Giet af en laat de aardappelen 1 min. uitdampen in de pan op laag vuur. Verwarm de slagroom 1 min. in een steelpan. Stamp de aardappelen, slagroom en 25 g boter met de pureestamper tot puree.
Kook ondertussen de kwarteleieren in 3.5 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwijder het vel van de worst. Vorm van het worstvlees 12 platte ballen van 1/2 cm dik. Leg er 1 eitje in en kneed het worstvlees eromheen.
Doe het paneermeel en het ei elk in een diep bord. Rol de ballen door het paneermeel, het ei en vervolgens weer door het paneermeel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. gaar.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. Draai het vuur uit en voeg de munt toe. Serveer de scottish eggs met de puree en tuinerwten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 bekertje slagroom
50 g boter
12 stuks kwarteleieren*
1 schaal Catalaanse braadworst
75 g paneermeel
1 ei
5 el olijfolie
1 ui
1 pak tuinerwten
1 bakje munt
Dit heb je nodig
pureestamper