Mediterrane boerenkoolstamp
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie en bak het worstvlees samen met de rozemarijn in 5 min. rul, duw het vlees tijdens het bakken met een spatel in kleine stukjes. Verwarm de bevroren boerenkool in een pan en voeg de bonen toe als de boerenkool ontdooid en warm is.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng de boerenkool en bonen erdoor. Roer de tomaten en worst erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Mediterrane boerenkoolstamp
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder het vel van de worst. Verhit de olie en bak het worstvlees samen met de rozemarijn in 5 min. rul, duw het vlees tijdens het bakken met een spatel in kleine stukjes. Verwarm de bevroren boerenkool in een pan en voeg de bonen toe als de boerenkool ontdooid en warm is.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng de boerenkool en bonen erdoor. Roer de tomaten en worst erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg iets kruimige aardappelen
1 schaal Catalaanse braadworst
2 el olijfolie
1 tl gedroogde rozemarijn
1 pak boerenkool
1 blik cannellini bonen
2 el zongedroogde tomaten
Dit heb je nodig
pureestamper