Mediterrane ovenschotel met worst en puree
De Hollandse en Spaanse keuken gaan prima samen. Probeer deze aardappelpuree met Spaanse worst.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar. Snijd de worst in stukjes van ca. 2 cm, de uien in ringen en de paprika in repen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan en bak de worst 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Indien je elektrisch of op inductie kookt, kun je de puree op de laagste stand laten drogen. Verhit ondertussen de melk in een steelpannetje. Pureer de aardappelen met de pureestamper of pureeknijper. Klop met een garde de melk en de boter erdoor totdat de puree dik vloeibaar en glad is.
Schep het worst-groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de puree goudbruin is.
Mediterrane ovenschotel met worst en puree
De Hollandse en Spaanse keuken gaan prima samen. Probeer deze aardappelpuree met Spaanse worst.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar. Snijd de worst in stukjes van ca. 2 cm, de uien in ringen en de paprika in repen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan en bak de worst 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Indien je elektrisch of op inductie kookt, kun je de puree op de laagste stand laten drogen. Verhit ondertussen de melk in een steelpannetje. Pureer de aardappelen met de pureestamper of pureeknijper. Klop met een garde de melk en de boter erdoor totdat de puree dik vloeibaar en glad is.
Schep het worst-groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de puree goudbruin is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
290 g Catalaanse braadworsten
3 uien
2 rode paprika's
400 g tomatenblokjes
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
100 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper