Hollandse andijviestamp met worst en gesmoorde wortel
Doordat de worteltjes gesmoord worden met curry madras, zitten ze barstensvol smaak.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 20 min. gaar.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag, voeg de ui en tijm toe en bak de worstjes en ui in 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en voeg de worteltjes, curry madras en het water toe. Laat met de deksel half op de pan op laag vuur 15 min. smoren. Roer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree en meng de andijvie, melk en het kookvocht erdoor. Verdeel de andijviestamp en worstjes over de borden en schep de worteltjes erbij.
Hollandse andijviestamp met worst en gesmoorde wortel
Doordat de worteltjes gesmoord worden met curry madras, zitten ze barstensvol smaak.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 20 min. gaar.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag, voeg de ui en tijm toe en bak de worstjes en ui in 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en voeg de worteltjes, curry madras en het water toe. Laat met de deksel half op de pan op laag vuur 15 min. smoren. Roer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree en meng de andijvie, melk en het kookvocht erdoor. Verdeel de andijviestamp en worstjes over de borden en schep de worteltjes erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
2 uien
1 el traditionele olijfolie
4 Lincolnshire-braadworsten
4 tl gedroogde tijm
50 g ongezouten roomboter
500 g geschrapte worteltjes
1 tl curry madras
100 ml water
400 g koelverse gesneden andijvie
100 ml halfvolle melk