Hollandse andijviestamppot met kaas
Hollandser dan dit krijg je het niet. Met gebakken uien en jonge kaas wel nét even anders.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes. Kook de aardappelen in ca. 25 min. gaar. Verhit de boter en roerbak hierin de ui goudbruin. Schep de ui uit de pan.
Bereid de jus met tuinkruiden met het bakvet van de uien en houd de jus warm. Breng de melk aan de kook. Giet de aardappelen af en schenk de melk erbij. Leg de gesneden andijvie op de aardappelen en schep de uien erop. Stamp dit grof door elkaar. Schep de kaasblokjes erdoor. Serveer de stamppot met de jus.
Hollandse andijviestamppot met kaas
Hollandser dan dit krijg je het niet. Met gebakken uien en jonge kaas wel nét even anders.
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes. Kook de aardappelen in ca. 25 min. gaar. Verhit de boter en roerbak hierin de ui goudbruin. Schep de ui uit de pan.
Bereid de jus met tuinkruiden met het bakvet van de uien en houd de jus warm. Breng de melk aan de kook. Giet de aardappelen af en schenk de melk erbij. Leg de gesneden andijvie op de aardappelen en schep de uien erop. Stamp dit grof door elkaar. Schep de kaasblokjes erdoor. Serveer de stamppot met de jus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
3 rode uien
100 g stuk jonge kaas
30 g ongezouten roomboter
18 g jus met tuinkruiden
200 ml halfvolle melk
400 g gesneden andijvie