Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem. Smoor de sjalotten met het massalapoeder met de deksel op de pan in 10 min. op laag vuur gaar.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg al roerende de melk toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
Schep het sjalottenmengsel erdoor en voeg de rauwe andijvie beetje bij beetje toe. Warm de stamppot al omscheppend zachtjes door tot de andijvie begint te slinken. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en schep vlak voor het serveren de koriander en de helft van de pinda's erdoor. Serveer de andijviestamppot in 4 diepe borden en strooi de rest van de pinda's erover.
Andijviestamppot met koriander
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem. Smoor de sjalotten met het massalapoeder met de deksel op de pan in 10 min. op laag vuur gaar.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg al roerende de melk toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
Schep het sjalottenmengsel erdoor en voeg de rauwe andijvie beetje bij beetje toe. Warm de stamppot al omscheppend zachtjes door tot de andijvie begint te slinken. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en schep vlak voor het serveren de koriander en de helft van de pinda's erdoor. Serveer de andijviestamppot in 4 diepe borden en strooi de rest van de pinda's erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappelen
3 el olijfolie
250 g sjalotten
1 el massalapoeder
150 ml melk
1 zak gesneden andijvie
1 bakje koriander
1 zakje Katjang pedis