Mediterrane andijvie-tomaatstamppot
Een stampje uit het zuiden met Catalaanse worstjes en smeuïge knoflookpuree.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen in een grote koekenpan de boter en bak de worstjes op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.
Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Pers de knoflook boven de melk uit. Verwarm de melk met de knoflook (in de magnetron). Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Roer de melk (en evt het bakvet) erdoor tot er een smeuïge puree ontstaat. Zet de pan op een laag vuur. Meng de kaas, rauwe andijvie en de tomaatjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de stamppot nog 1-2 min. Verdeel de stamppot over de borden en leg de worstjes erop.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Mediterrane andijvie-tomaatstamppot
Een stampje uit het zuiden met Catalaanse worstjes en smeuïge knoflookpuree.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen in een grote koekenpan de boter en bak de worstjes op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.
Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Pers de knoflook boven de melk uit. Verwarm de melk met de knoflook (in de magnetron). Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Roer de melk (en evt het bakvet) erdoor tot er een smeuïge puree ontstaat. Zet de pan op een laag vuur. Meng de kaas, rauwe andijvie en de tomaatjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de stamppot nog 1-2 min. Verdeel de stamppot over de borden en leg de worstjes erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappel
25 g ongezouten roomboter
12 Catalaanse braadworsten
250 g cherrytomaten
1 teen knoflook
150 ml halfvolle melk
150 g geraspte belegen kaas
400 g gesneden andijvie
Dit heb je nodig
pureestamper