Zomerstamppot rauwe andijvie met kip-citroengehaktballetjes
Ook in de zomer is stamppot lekker! Vooral deze zomerstamppot met frisse citroen en knapperige andijvie.
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 4 min. Bak de knoflook, tomaten-groentepuree en chilivlokken 1 min. al omscheppend mee en zet het vuur uit. Laat 10 min. afkoelen.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng het afgekoelde sjalotmengsel en het citroenrasp met het kipgehakt en kneed kort door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, een ½ el citroensap (per 4 personen) en de boter tot een puree. Schep de andijvie erdoor en verwarm de stamppot nog 1 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en bestrooi met de hazelnoten.
Zomerstamppot rauwe andijvie met kip-citroengehaktballetjes
Ook in de zomer is stamppot lekker! Vooral deze zomerstamppot met frisse citroen en knapperige andijvie.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 4 min. Bak de knoflook, tomaten-groentepuree en chilivlokken 1 min. al omscheppend mee en zet het vuur uit. Laat 10 min. afkoelen.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng het afgekoelde sjalotmengsel en het citroenrasp met het kipgehakt en kneed kort door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, een ½ el citroensap (per 4 personen) en de boter tot een puree. Schep de andijvie erdoor en verwarm de stamppot nog 1 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en bestrooi met de hazelnoten.
variatietip:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
½ citroen
4 el milde olijfolie
2 el Mutti le verdurine in tube
¼ tl chilivlokken
1 kg kruimige aardappel
75 g hazelnoten
300 g kipgehakt naturel
100 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
500 g koelverse gesneden andijvie
Dit heb je nodig
pureestamper