Zomerstamppot met rauwe andijvie
Aan de slag
Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in reepjes, was en laat uitlekken in een vergiet. Kook het ei in 8 min. hard, spoel onder koud water af en pel. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de melk in een steelpan met de boter. Giet de aardappelen af, stamp fijn en roer het melkmengsel erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst en het ei in plakjes. Doe de stamppot in een schaal, leg om en om de plakjes rookworst en ei erop en garneer met de bieslook.
Zomerstamppot met rauwe andijvie
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in reepjes, was en laat uitlekken in een vergiet. Kook het ei in 8 min. hard, spoel onder koud water af en pel. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de melk in een steelpan met de boter. Giet de aardappelen af, stamp fijn en roer het melkmengsel erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst en het ei in plakjes. Doe de stamppot in een schaal, leg om en om de plakjes rookworst en ei erop en garneer met de bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
½ krop andijvie
3 middelgrote scharreleieren
2 vegetarische rookworsten
200 ml halfvolle melk
2 el ongezouten roomboter
15 g verse bieslook
Dit heb je nodig
pureestamper