Zomerstoof met worstjes
Aan de slag
Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min. Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zomerstoof met worstjes
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min. Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bakbacon
1 ui
2 el traditionele olijfolie
270 g verse Catalaanse braadworsten
800 g vastkokende aardappelen
600 g verse sperziebonen
1 runderbouillontablet
500 ml kraanwater
20 g verse platte peterselie