Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof
De komijn laat alle smaken samenkomen!
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.
Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd in stukken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Fruit de knoflook 1 min. in het overgebleven bakvet. Voeg de tomaat en de tomatenblokjes toe en bak in 6 min. op laag vuur.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork.
Voeg ondertussen de gehaktballetjes, artisjokharten en komijn toe aan de tomaat en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de couscous over kommen en schep de gehaktballetjes in tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof
De komijn laat alle smaken samenkomen!
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.
Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd in stukken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Fruit de knoflook 1 min. in het overgebleven bakvet. Voeg de tomaat en de tomatenblokjes toe en bak in 6 min. op laag vuur.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork.
Voeg ondertussen de gehaktballetjes, artisjokharten en komijn toe aan de tomaat en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de couscous over kommen en schep de gehaktballetjes in tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
200 g rundergehaktballetjes
390 g artisjokharten in blik
2 tomaten
1 teen knoflook
400 g tomatenblokjes
150 g couscous
175 ml kokend water
1 tl gemalen komijn
10 g verse peterselie