Gehaktballetjes in tomatensaus
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan en fruit de uien 3 min. in het braadvet. Voeg de champignons en de paprika toe en bak 5 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de pan, doe de deksel erop en laat 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gehaktballetjes met een lepel zure room en de rijst. Bestrooi met een beetje extra paprikapoeder.
Gehaktballetjes in tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan en fruit de uien 3 min. in het braadvet. Voeg de champignons en de paprika toe en bak 5 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de pan, doe de deksel erop en laat 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gehaktballetjes met een lepel zure room en de rijst. Bestrooi met een beetje extra paprikapoeder.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
2 el olijfolie
1 schaal Hollandse rundergehaktballetjes
2 uien
1 bakje champignons
1 rode paprika
1 blik tomatenblokjes
1 bekertje zure room