Ovengroente met gehaktballetjes in tomatensaus
De baharat maakt de gehaktballetjes nóg lekkerder.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de wikkel en folie van de ovengroente, besprenkel met de olie uit de verpakking en schep om. Rooster de ovengroente in ca. 25 min. gaar in de oven.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de knoflook, baharat, peper en eventueel zout toe. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 6 balletjes van.
Maak de ui schoon en snipper. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Was de tomaten en snijd in parten. Voeg de kikkererwten en tomaat toe aan de gehaktballetjes en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de ovengroente met de gehaktballetjes en saus.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Ovengroente met gehaktballetjes in tomatensaus
De baharat maakt de gehaktballetjes nóg lekkerder.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de wikkel en folie van de ovengroente, besprenkel met de olie uit de verpakking en schep om. Rooster de ovengroente in ca. 25 min. gaar in de oven.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de knoflook, baharat, peper en eventueel zout toe. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 6 balletjes van.
Maak de ui schoon en snipper. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Was de tomaten en snijd in parten. Voeg de kikkererwten en tomaat toe aan de gehaktballetjes en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de ovengroente met de gehaktballetjes en saus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
425 g ovengroente pompoen, zoete aardappel en bloemkool
1 teen knoflook
150 g rundergehakt
1½ tl baharat kruidenmix
1 ui
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
400 g kikkererwten in blik
2 tomaten