Groentetajine met vleesreepjes
Geen tajine in huis? Met een braadpan met dikke bodem lukt het ook
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes in 5 minuten al omscheppend bruin. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de sperziebonen en champignons toe en pers de knoflook boven de pan uit. Bak de groenten 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn, de kaneel en het korianderzaad toe en breng het geheel op smaak met de cayennepeper en zout.
Strooi de couscous in een ruime schaal en schenk er het kokend water op. Laat de couscous 5 minuten wellen en roer 'm los met een vork. Verdeel de couscous over de borden en schep de tajine erover. Hak de koriander fijn en strooi over de tajine. Serveer direct.
Groentetajine met vleesreepjes
Geen tajine in huis? Met een braadpan met dikke bodem lukt het ook
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes in 5 minuten al omscheppend bruin. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de sperziebonen en champignons toe en pers de knoflook boven de pan uit. Bak de groenten 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn, de kaneel en het korianderzaad toe en breng het geheel op smaak met de cayennepeper en zout.
Strooi de couscous in een ruime schaal en schenk er het kokend water op. Laat de couscous 5 minuten wellen en roer 'm los met een vork. Verdeel de couscous over de borden en schep de tajine erover. Hak de koriander fijn en strooi over de tajine. Serveer direct.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
300 g varkensvleesreepjes
300 g verse sperziebonen
250 g champignons
2 tenen knoflook
400 g tomatenblokjes
1 tl gemalen komijn
1 tl kaneel
1 tl gemalen korianderzaad
1 mespunt cayennepeper
300 g couscous
500 ml kokend water
2 el verse koriander