Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak het ontbijtspek en de ui 3 minuten.Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten. Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Leg de stukken vis in de saus, zet het vuur hoog en breng de saus tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de vis afgedekt 8 minuten.
Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erop. Laat de couscous 6 minuten staan en roer los met een vork.
Neem ondertussen de deksel van de braadpan, zet het vuur hoog en laat het stoofvocht 5 minuten inkoken. Verdeel de couscous, de vis en de saus over de (diepe) borden of kommen.
Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak het ontbijtspek en de ui 3 minuten.Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten. Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Leg de stukken vis in de saus, zet het vuur hoog en breng de saus tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de vis afgedekt 8 minuten.
Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erop. Laat de couscous 6 minuten staan en roer los met een vork.
Neem ondertussen de deksel van de braadpan, zet het vuur hoog en laat het stoofvocht 5 minuten inkoken. Verdeel de couscous, de vis en de saus over de (diepe) borden of kommen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
250 g champignons
1 el traditionele olijfolie
125 g gerookt ontbijtspek
150 ml Gigondas rode wijn
1 blik tomatenblokjes
500 g verse pangasiusfilets
300 g couscous
500 ml kokend water