Ansjovisrollade
bewaar
bewaar

Ansjovisrollade

1 uur bereiden / 10 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de ansjovis fijn en meng met 1 el olie uit het blikje, de pijnboompitten, knoflook, peterselie en kappertjes.

Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door, maar laat de helften aan elkaar zitten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout en verdeel het ansjovismengsel erover. Duw de helften tegen elkaar en bind het vlees op met keukentouw. Bestrooi met peper en zout.

Verhit 4 el olie in de braadpan en bak het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca.

0 min. Bedruip halverwege met het bakvet en keer de rollade. Laat uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het touw en snijd in plakken.

Rollade braden

Instructievideo - 04:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ansjovisrollade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig