Rollade met pruimen en spek
bewaar
bewaar

Rollade met pruimen en spek

25 min. bereiden / 1 uur 50 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Laat de rollade in 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door, maar laat de helften aan elkaar zitten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout. Meng de pruimen met de pijnboompitten en verdeel over de binnenkant van de rollade. Duw de helften weer tegen elkaar en bedek de rollade met het spek. Bind het vlees op met keukentouw. Bestrooi met peper en zout.

Verhit de olie in de braadpan. Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 40 min. Bedruip halverwege met bakvet.

Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het touw en snijd in plakken.

algemeen*Tijdelijk in assortiment in december.

Rollade braden

Instructievideo - 04:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rollade met pruimen en spek

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig