Mosselen uit de pan met venkel, spekjes en Noilly Prat
Aan de slag
Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Knoflook pellen en fijnhakken. Harde kern van venkel verwijderen, venkel over breedte in dunne reepjes snijden. Venkelgroen achterhouden voor garnering. Reepjes venkel wassen.In grote pan olijfolie verhitten en hierin spekblokjes uitbakken. Spekjes uit pan nemen en uit laten lekken op keukenpapier.
In bakvet knoflook en venkelreepjes al omscheppend ca. 5 minuten op laag vuur bakken, tot venkel zacht is. Dragon, mosselen en Noilly Prat toevoegen. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Spekjes en venkelgroen door mosselen scheppen. Lekker met ciabattabrood en sausjes.
Mosselen uit de pan met venkel, spekjes en Noilly Prat
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Knoflook pellen en fijnhakken. Harde kern van venkel verwijderen, venkel over breedte in dunne reepjes snijden. Venkelgroen achterhouden voor garnering. Reepjes venkel wassen.In grote pan olijfolie verhitten en hierin spekblokjes uitbakken. Spekjes uit pan nemen en uit laten lekken op keukenpapier.
In bakvet knoflook en venkelreepjes al omscheppend ca. 5 minuten op laag vuur bakken, tot venkel zacht is. Dragon, mosselen en Noilly Prat toevoegen. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Spekjes en venkelgroen door mosselen scheppen. Lekker met ciabattabrood en sausjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak verse mosselen
1 teentje knoflook
1 venkel
2 eetlepels olijfolie
100 g spekblokjes
1 theelepel gedroogde dragon
50 ml Noilly Prat (slijter)
Dit heb je nodig
keukenpapier