Krokante vis met gele en rode friet
Ontbijtgranen op je vis? Ja joh, daar krijg je het lekkerste korstje van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakken en de plakken in frieten. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met de kurkuma en zout naar smaak. Schil de knolselderij en snijd in plakken. Snijd de plakken in frieten. Snijd de paprika in repen. Verdeel de knolselderij-frieten en paprika over de rest van de bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met het paprikapoeder. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Maal de All bran flakes met de staafmixer tot grove kruimels of rol eroverheen met een deegroller. Schep de kruimels op een bord. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout. Klop het ei los. Verhit 4 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de vis eerst door het ei en daarna door de All bran flakes. Bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over de borden en serveer met de friet.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Krokante vis met gele en rode friet
Ontbijtgranen op je vis? Ja joh, daar krijg je het lekkerste korstje van.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakken en de plakken in frieten. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met de kurkuma en zout naar smaak. Schil de knolselderij en snijd in plakken. Snijd de plakken in frieten. Snijd de paprika in repen. Verdeel de knolselderij-frieten en paprika over de rest van de bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met het paprikapoeder. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Maal de All bran flakes met de staafmixer tot grove kruimels of rol eroverheen met een deegroller. Schep de kruimels op een bord. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout. Klop het ei los. Verhit 4 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de vis eerst door het ei en daarna door de All bran flakes. Bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over de borden en serveer met de friet.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g vastkokende aardappelen
8 el traditionele olijfolie
1 el kurkuma
1 knolselderij
1 rode paprika
2 el paprikapoeder
5 el All-bran flakes ontbijtgranen
400 g diepvries kabeljauwfilets
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)
staafmixer of keukenmachine
keukenpapier