Pastagratin met spruiten en zalm
Zo lust iedereen spruitjes!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de spruiten in water met zout 5 min.
Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de spruiten 2 min. mee. Verhit ondertussen de slagroom tot tegen de kook aan. Laat op laag vuur de helft van de kaas in de room smelten.
Verwijder het vel en de graten van de zalm. Giet de pasta af en schep om met de spruiten, kaassaus en zalm. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de gratin in de oven in 20-25 min. goudbruin.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pastagratin met spruiten en zalm
Zo lust iedereen spruitjes!
hoofdgerecht
null personen
895 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de spruiten in water met zout 5 min.
Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de spruiten 2 min. mee. Verhit ondertussen de slagroom tot tegen de kook aan. Laat op laag vuur de helft van de kaas in de room smelten.
Verwijder het vel en de graten van de zalm. Giet de pasta af en schep om met de spruiten, kaassaus en zalm. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de gratin in de oven in 20-25 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
500 g spruitjes
1 ui
2 el traditionele olijfolie
250 ml verse slagroom
175 g geraspte jonge kaas
418 g roze zalm in blik
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)