Eendenborst met groene groenten en cashewnoten
bewaar
bewaar

Eendenborst met groene groenten en cashewnoten

35 min. bereiden

14 ingrediënten

Aan de slag

In wok arachideolie verwarmen. Eendenborsten met huidkant in olie leggen en ca. 4 minuten zachtjes bakken zodat huid smelt. Andere zijden ca. 3 minuten bakken. Eendenborsten in mooie dunne plakjes snijden (vlees is medium gaar). Vet in wok laten.Peultjes, broccoli en Spaanse peper schoonmaken en wassen. Peultjes halveren, broccoli in roosjes van ca. 3 cm verdelen en Spaanse peper in schuine reepjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. In kom knoflook, peultjes, broccoli, Spaanse peper, cashewnoten, oestersaus, sesamolie, witte wijn en eendenborstplakjes door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. In kommetje maïzena met 1 el water aanlengen. Koriander in kopje fijn knippen.

In wok twee el olie met achtergebleven vet verhitten. Groenten-eend mengsel al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Maïzena toevoegen en mengsel in ca. 1 minuut laten binden. Gerecht in mooie serveerschaal scheppen en garneren met koriander. Serveren met witte rijst, komkommer en atjar tjampoer. Lekker met groene Chinese thee, droge witte wijn of koud witbier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eendenborst met groene groenten en cashewnoten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig