Eendenborst met groene groenten en cashewnoten
Aan de slag
In wok arachideolie verwarmen. Eendenborsten met huidkant in olie leggen en ca. 4 minuten zachtjes bakken zodat huid smelt. Andere zijden ca. 3 minuten bakken. Eendenborsten in mooie dunne plakjes snijden (vlees is medium gaar). Vet in wok laten.Peultjes, broccoli en Spaanse peper schoonmaken en wassen. Peultjes halveren, broccoli in roosjes van ca. 3 cm verdelen en Spaanse peper in schuine reepjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. In kom knoflook, peultjes, broccoli, Spaanse peper, cashewnoten, oestersaus, sesamolie, witte wijn en eendenborstplakjes door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. In kommetje maïzena met 1 el water aanlengen. Koriander in kopje fijn knippen.
In wok twee el olie met achtergebleven vet verhitten. Groenten-eend mengsel al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Maïzena toevoegen en mengsel in ca. 1 minuut laten binden. Gerecht in mooie serveerschaal scheppen en garneren met koriander. Serveren met witte rijst, komkommer en atjar tjampoer. Lekker met groene Chinese thee, droge witte wijn of koud witbier.
Eendenborst met groene groenten en cashewnoten
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
In wok arachideolie verwarmen. Eendenborsten met huidkant in olie leggen en ca. 4 minuten zachtjes bakken zodat huid smelt. Andere zijden ca. 3 minuten bakken. Eendenborsten in mooie dunne plakjes snijden (vlees is medium gaar). Vet in wok laten.Peultjes, broccoli en Spaanse peper schoonmaken en wassen. Peultjes halveren, broccoli in roosjes van ca. 3 cm verdelen en Spaanse peper in schuine reepjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. In kom knoflook, peultjes, broccoli, Spaanse peper, cashewnoten, oestersaus, sesamolie, witte wijn en eendenborstplakjes door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. In kommetje maïzena met 1 el water aanlengen. Koriander in kopje fijn knippen.
In wok twee el olie met achtergebleven vet verhitten. Groenten-eend mengsel al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Maïzena toevoegen en mengsel in ca. 1 minuut laten binden. Gerecht in mooie serveerschaal scheppen en garneren met koriander. Serveren met witte rijst, komkommer en atjar tjampoer. Lekker met groene Chinese thee, droge witte wijn of koud witbier.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el arachideolie
2 eendenborsten
200 g peultjes
300 g broccoli
1 Spaanse peper
½ teentje knoflook
40 g ongezouten cashewnoten
3 el oestersaus
3 el sesamolie
5 el droge witte wijn
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
3 tl maizena
2 takjes koriander
Dit heb je nodig
wok