Roergebakken biefstuk met groenten
Aan de slag
Biefstuk in dunne plakjes snijden. In kom 1/2 el maizena losroeren met 1 el sherry. Plakjes vlees erdoor scheppen en 10 min. laten staan. In wok olie verhitten tot het gaat walmen. Vlees op hoog vuur al omscheppend in 2-3 min. bruinbakken en uit wok nemen. In bakvet gember en knoflook 30 sec. roerbakken. Ui, paprika en peultjes erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Aan groenten 2-3 el water toevoegen en afgedekt in nog 2-3 min. beetgaar laten worden. In kom rest van maizena losroeren met 2 el sherry, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Saus en vlees door groenten scheppen en alles nog 1-2 min. doorwarmen tot saus licht gebonden is. Lekker met eiermie.
Roergebakken biefstuk met groenten
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Biefstuk in dunne plakjes snijden. In kom 1/2 el maizena losroeren met 1 el sherry. Plakjes vlees erdoor scheppen en 10 min. laten staan. In wok olie verhitten tot het gaat walmen. Vlees op hoog vuur al omscheppend in 2-3 min. bruinbakken en uit wok nemen. In bakvet gember en knoflook 30 sec. roerbakken. Ui, paprika en peultjes erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Aan groenten 2-3 el water toevoegen en afgedekt in nog 2-3 min. beetgaar laten worden. In kom rest van maizena losroeren met 2 el sherry, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Saus en vlees door groenten scheppen en alles nog 1-2 min. doorwarmen tot saus licht gebonden is. Lekker met eiermie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g biefstuk
2 el maizena
3 el droge sherry
4 el roerbakolie
2 cm verse gemberwortel
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode paprika
100 g peultjes
2 el lichte sojasaus
2 el oestersaus
½ el sesamolie
Dit heb je nodig
wok