Roergebakken tofu met paprika en broccoli
Perfecte maaltijd voor vegetarische eters die wel van een beetje pit houden.
Aan de slag
In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Peper halveren en zaadjes eruit schrapen. In wok olie verhitten tot hij walmt. Tofu met peper mooi bruinbakken. Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken. Peper weggooien. Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt). In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken. Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen. Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen. Nog even verwarmen tot saus gaat binden. Tofu erdoor scheppen en verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met bieslook. Lekker met mie.
Kook in een pan met ruim kokend water de broccoliroosjes 2-3 min. Spoel onder stromend koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Halveer de peper en schraap de zaadjes eruit. Snijd de tofu in blokjes. Verhit in een wok de olie tot die walmt. Bak de tofu met peper mooi bruin. Schep de tofu uit de wok op keukenpapier en laat uitlekken.
Gooi de peper weg. Schenk de olie in een hittebestendige kom (wordt niet meer gebruikt). Snipper de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Roerbak de knoflook en paprika in de wok.
Roer de sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor en breng aan de kook. Roer de maizena los met het water en voeg al roerend aan het gerecht toe. Verwarm nog even tot de saus gaat binden.
Schep de tofu erdoor en verwarm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en garneer het gerecht. Lekker met mie.
Roergebakken tofu met paprika en broccoli
Perfecte maaltijd voor vegetarische eters die wel van een beetje pit houden.
hoofdgerecht
null personen
215 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Peper halveren en zaadjes eruit schrapen. In wok olie verhitten tot hij walmt. Tofu met peper mooi bruinbakken. Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken. Peper weggooien. Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt). In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken. Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen. Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen. Nog even verwarmen tot saus gaat binden. Tofu erdoor scheppen en verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met bieslook. Lekker met mie.
Kook in een pan met ruim kokend water de broccoliroosjes 2-3 min. Spoel onder stromend koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Halveer de peper en schraap de zaadjes eruit. Snijd de tofu in blokjes. Verhit in een wok de olie tot die walmt. Bak de tofu met peper mooi bruin. Schep de tofu uit de wok op keukenpapier en laat uitlekken.
Gooi de peper weg. Schenk de olie in een hittebestendige kom (wordt niet meer gebruikt). Snipper de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Roerbak de knoflook en paprika in de wok.
Roer de sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor en breng aan de kook. Roer de maizena los met het water en voeg al roerend aan het gerecht toe. Verwarm nog even tot de saus gaat binden.
Schep de tofu erdoor en verwarm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en garneer het gerecht. Lekker met mie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g koelverse broccoliroosjes
1 rode peper
325 g tofu naturel
3 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
2 rode paprika's
1 el droge sherry
2 el lichte sojasaus
150 ml groentebouillon van tablet
1 el sesamolie
½ el maizena
1 el water
5 g verse bieslook