Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
Aan de slag
Meng de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena in een kom. Schep de biefstuk erdoor en laat 20 min. marineren.
Verhit een wok, schenk de zonnebloemolie erin en wacht tot de olie gaat walmen. Neem de biefstuk uit de marinade en laat even uitlekken. Bewaar de marinade. Roerbak de biefstuk 4 min. in de wok en laat uitlekken in een vergiet. Schenk de helft van de zonnebloemolie in een hittebestendige kom, deze olie wordt niet meer gebruikt.
Roerbak de gember in dezelfde wok 1 min. op matig vuur. Voeg de marinade en oestersaus toe en breng aan de kook. Schep de biefstuk, bosui en cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 2 min. Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Meng de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena in een kom. Schep de biefstuk erdoor en laat 20 min. marineren.
Verhit een wok, schenk de zonnebloemolie erin en wacht tot de olie gaat walmen. Neem de biefstuk uit de marinade en laat even uitlekken. Bewaar de marinade. Roerbak de biefstuk 4 min. in de wok en laat uitlekken in een vergiet. Schenk de helft van de zonnebloemolie in een hittebestendige kom, deze olie wordt niet meer gebruikt.
Roerbak de gember in dezelfde wok 1 min. op matig vuur. Voeg de marinade en oestersaus toe en breng aan de kook. Schep de biefstuk, bosui en cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 2 min. Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el sojasaus
4 el sesamolie
2 el droge sherry
2 tl maizena
400 g biefstuk
3 el zonnebloemolie
4 cm verse gemberwortel
3 el oestersaus
2 zakjes bosui
½ zak ongezouten cashewnoten