Kipfilet in teriyakimarinade
Niks uit een flesje, die teriyaki maak je gewoon lekker zelf.
Aan de slag
Pers de knoflook boven een kom en rasp de gemberwortel erboven. Meng met de sesamolie en breng op smaak met peper. Leg de kiphaasjes in de marinade en laat minstens 15 min. staan. Roer in een kannetje de sojasaus, de sherry en de suiker door elkaar tot suiker is opgelost.
Verhit een pan op gematigd vuur en bak de kiphaasjes rondom lichtbruin. Voeg een flinke scheut van de sojasaus toe en laat het geheel sudderen tot de kiphaasjes gaar zijn. Keer regelmatig. Schep op de borden en garneer met bijvoorbeeld waterkers.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Kipfilet in teriyakimarinade
Niks uit een flesje, die teriyaki maak je gewoon lekker zelf.
bijgerecht
null personen
170 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pers de knoflook boven een kom en rasp de gemberwortel erboven. Meng met de sesamolie en breng op smaak met peper. Leg de kiphaasjes in de marinade en laat minstens 15 min. staan. Roer in een kannetje de sojasaus, de sherry en de suiker door elkaar tot suiker is opgelost.
Verhit een pan op gematigd vuur en bak de kiphaasjes rondom lichtbruin. Voeg een flinke scheut van de sojasaus toe en laat het geheel sudderen tot de kiphaasjes gaar zijn. Keer regelmatig. Schep op de borden en garneer met bijvoorbeeld waterkers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
½ el verse gemberwortel
1 el sesamolie
8 kipfilethaasjes
4 el Japanse sojasaus
4 el droge sherry
1 el donkere basterdsuiker