Chinees gemarineerde karbonade
Aan de slag
Meng in een schaal de sojasaus met de sherry, gemberwortel, suiker en sesamolie. Laat de karbonades hierin afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, draai ze af en toe om. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen.
Neem de karbonades uit de marinade, dep ze droog en bestrijk beide kanten met olie. Leg de karbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 7 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper naar smaak. Leg de karbonades op een schaal en strooi de bosuiringetjes erover.
Chinees gemarineerde karbonade
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng in een schaal de sojasaus met de sherry, gemberwortel, suiker en sesamolie. Laat de karbonades hierin afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, draai ze af en toe om. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen.
Neem de karbonades uit de marinade, dep ze droog en bestrijk beide kanten met olie. Leg de karbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 7 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper naar smaak. Leg de karbonades op een schaal en strooi de bosuiringetjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 ml sojasaus
50 ml droge sherry
4 cm verse gemberwortel
2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel sesamolie
4 schouderkarbonades
2 bosuitjes
Dit heb je nodig
barbecue