Tuinbonensalade
Aan de slag
(Van tevoren tuinbonen in ca. 30 minuten laten ontdooien.) Tomaat inkruisen, ca. 10 seconden onderdompelen in kokend water en velletje verwijderen. Tomaat in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In ondiepe schaal olijfolie met knoflookpuree, chilipoeder, komijn en kaneel door elkaar roeren. Blokjes tomaat en tuinboontjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Salade minstens halfuur laten staan. Muntblaadjes van takjes plukken.
Vlak voor serveren munt erover strooien.
Tuinbonensalade
bijgerecht
null personen
90 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
(Van tevoren tuinbonen in ca. 30 minuten laten ontdooien.) Tomaat inkruisen, ca. 10 seconden onderdompelen in kokend water en velletje verwijderen. Tomaat in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In ondiepe schaal olijfolie met knoflookpuree, chilipoeder, komijn en kaneel door elkaar roeren. Blokjes tomaat en tuinboontjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Salade minstens halfuur laten staan. Muntblaadjes van takjes plukken.
Vlak voor serveren munt erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak tuinboontjes (diepvries)
1 tomaat
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
½ theelepel knoflookpuree op olie (potje
1 mespunt gemalen komijn (djinten)
1 mespunt kaneelpoeder
0 zout
0 (versgemalen) peper
0 citroensap
3 takjes munt of peterselie
½ theelepel chilipoeder