Pittige gebakken garnalen
Aan de slag
Garnalen in ca. 20 minuten op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en fijnhakken. Koriander in kopje fijn knippen.
In koekenpan olie verhitten. Knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Chilipoeder, komijn en gember erdoor mengen en enkele seconden mee fruiten. Garnalen door knoflook-kruidenmengsel scheppen en al omscheppend 2 à 3 minuten op matig vuur bakken tot ze door en door warm zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af koriander erdoor scheppen. Overdoen in ondiep schaaltje.
Pittige gebakken garnalen
bijgerecht
null personen
85 kcal
13 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Garnalen in ca. 20 minuten op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en fijnhakken. Koriander in kopje fijn knippen.
In koekenpan olie verhitten. Knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Chilipoeder, komijn en gember erdoor mengen en enkele seconden mee fruiten. Garnalen door knoflook-kruidenmengsel scheppen en al omscheppend 2 à 3 minuten op matig vuur bakken tot ze door en door warm zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af koriander erdoor scheppen. Overdoen in ondiep schaaltje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bakjes cocktailgarnalen
3 tenen knoflook
¼ zakje verse koriander
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels chilipoeder
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel gemberpoeder
0 (versgemalen) zwarte peper