Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min. bereiden / 1 uur wachten
6 ingrediënten
Aan de slag
Schil van schoongeboende sinaasappel raspen en beide sinaasappels uitpersen. In lage schaal sinaasappelrasp, sinaasappelsap, citroensap, kaneel, komijn, oregano en ca. 1/2 tl chilipeper door elkaar kloppen. 500 à 600 g vlees of kip door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees af en toe keren. Vlees laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
bijgerecht
null personen
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil van schoongeboende sinaasappel raspen en beide sinaasappels uitpersen. In lage schaal sinaasappelrasp, sinaasappelsap, citroensap, kaneel, komijn, oregano en ca. 1/2 tl chilipeper door elkaar kloppen. 500 à 600 g vlees of kip door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees af en toe keren. Vlees laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 perssinaasappels
½ eetlepel citroensap
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 theelepels gedroogde oregano
0 chilipeper