Spinazie-stamppot
Op een winterse dag is niets lekkerder dan Hollandse stamppot. Kerrie en seroendeng maken deze stamp extra kruidig.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en rest van de olie tot puree. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de eieren. Bestrooi met de seroendeng.
Spinazie-stamppot
Op een winterse dag is niets lekkerder dan Hollandse stamppot. Kerrie en seroendeng maken deze stamp extra kruidig.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en rest van de olie tot puree. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de eieren. Bestrooi met de seroendeng.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg vastkokende aardappelen
4 middelgrote scharreleieren
1 rode ui
4 el traditionele olijfolie
2 tl kerriepoeder
600 g verse spinazie
2 el seroendeng
Dit heb je nodig
pureestamper