Kerriezuurkool-stamppot
Met een knapperige bite van walnoten.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig. Snipper de ui. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui en het kerriepoeder 2 min.
Voeg de zuurkool toe en smoor met de deksel op de pan in 10 min. beetgaar. Hak de walnoten grof en schep erdoor. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en het kookvocht (25 ml per persoon) met de pureestamper tot een puree. Schep de kerriezuurkool en peper erdoor. Serveer met de braadworsten.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kerriezuurkool-stamppot
Met een knapperige bite van walnoten.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig. Snipper de ui. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui en het kerriepoeder 2 min.
Voeg de zuurkool toe en smoor met de deksel op de pan in 10 min. beetgaar. Hak de walnoten grof en schep erdoor. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en het kookvocht (25 ml per persoon) met de pureestamper tot een puree. Schep de kerriezuurkool en peper erdoor. Serveer met de braadworsten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappelen
50 g ongezouten roomboter
4 braadworsten
2 uien
1 el kerriepoeder
500 g zuurkool naturel
60 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
pureestamper