Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker
bewaar
bewaar

Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker

Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en de gekaramelliseerde suiker: heerlijk!

30 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. uit. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en bruine suiker toe en bak 2-3 min. tot goudbruin.

Verwarm de zuurkool in een pannetje. Spoel de zuurkool niet af. Verhit een tweede koekenpan zonder boter of olie en rooster de walnoten 3 min. Hak grof.

Stamp de aardappelen met de roomboter fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Meng de zuurkool, gekaramelliseerde appel en het spek erdoor. Serveer met de geroosterde walnoten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker

Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en de gekaramelliseerde suiker: heerlijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig