Spinazie met ontbijtspek en ei
Lusten ze geen spinazie? Gebakken met ui en spek lepelen ze het zó naar binnen.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 15 min. gaar. Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd ze in vieren. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit in ca. 2 min. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de ui in partjes en de paprika in stukjes. Schenk de olie in de koekenpan met bakvet en fruit de uien en de paprika 5 min. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Voeg de rest van de spinazie toe en laat ook al omscheppend ontdooien. Verwarm de spinazie nog 3 min., blijf roeren. Houd 4 plakjes ontbijtspek achter als garnering, verkruimel de rest grof en voeg het toe aan de spinazie.
Giet de aardappelen af en voeg de kookroom toe. Verwarm de room op laag vuur 1 min. Stamp de aardappelen en de kookroom tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de spinazie met de eieren en plakjes ontbijtspek en serveer met de puree.
Spinazie met ontbijtspek en ei
Lusten ze geen spinazie? Gebakken met ui en spek lepelen ze het zó naar binnen.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 15 min. gaar. Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd ze in vieren. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit in ca. 2 min. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de ui in partjes en de paprika in stukjes. Schenk de olie in de koekenpan met bakvet en fruit de uien en de paprika 5 min. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Voeg de rest van de spinazie toe en laat ook al omscheppend ontdooien. Verwarm de spinazie nog 3 min., blijf roeren. Houd 4 plakjes ontbijtspek achter als garnering, verkruimel de rest grof en voeg het toe aan de spinazie.
Giet de aardappelen af en voeg de kookroom toe. Verwarm de room op laag vuur 1 min. Stamp de aardappelen en de kookroom tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de spinazie met de eieren en plakjes ontbijtspek en serveer met de puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
4 middelgrote scharreleieren
200 g gerookt ontbijtspek
2 uien
1 rode paprika
2 el traditionele olijfolie
750 g verse spinazie
125 ml kookroom
Dit heb je nodig
pureestamper