Geroosterde wortel en aardappel met kipfilethaasjes
Alles uit de oven vandaag.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200° C. Halveer de wortels in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in frites. Snijd elke ui in 8 partjes. Meng de pesto met de olie. Verdeel de wortel, aardappel en ui over 2 met bakpapier beklede bakplaten, schep om met de pesto-olie en bestrooi met peper. Rooster in ca. 35 min. gaar.
Bestrooi ondertussen de kipfilethaasjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Wikkel er een plakje spek omheen. Neem na 25 min. de bakplaten uit de oven. Schep de groenten om en leg de kip erop. Wissel de platen en bak nog 10 min.
Verdeel de groenten, aardappel en kiprolletjes over de borden en serveer.
Geroosterde wortel en aardappel met kipfilethaasjes
Alles uit de oven vandaag.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200° C. Halveer de wortels in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in frites. Snijd elke ui in 8 partjes. Meng de pesto met de olie. Verdeel de wortel, aardappel en ui over 2 met bakpapier beklede bakplaten, schep om met de pesto-olie en bestrooi met peper. Rooster in ca. 35 min. gaar.
Bestrooi ondertussen de kipfilethaasjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Wikkel er een plakje spek omheen. Neem na 25 min. de bakplaten uit de oven. Schep de groenten om en leg de kip erop. Wissel de platen en bak nog 10 min.
Verdeel de groenten, aardappel en kiprolletjes over de borden en serveer.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g regenboog wortelmix
1 kg vastkokende aardappel
2 rode uien
3 el pesto alla Genovese
4 el traditionele olijfolie
300 g kipfilethaasjes
1½ tl gedroogde rozemarijn
100 g gerookt ontbijtspek
Dit heb je nodig
bakpapier