Witlof-aardappeltaart
Witlof, maar niet zoals je hem kent. In deze hartige taart proef je niets van de bittere smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in met de helft van de olie en bekleed deze met het ontdooide deeg. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook deze 10 min. in water met zout. Laat de aardappelen uitlekken en afkoelen.
Snijd de onderkant van het witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 min. Breng op smaak met peper en zout. Doe de losgeklopte eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng er het witlof en de aardappelen door en schep in de vorm. Bedek met het spek.
Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.
Witlof-aardappeltaart
Witlof, maar niet zoals je hem kent. In deze hartige taart proef je niets van de bittere smaak.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in met de helft van de olie en bekleed deze met het ontdooide deeg. Druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook deze 10 min. in water met zout. Laat de aardappelen uitlekken en afkoelen.
Snijd de onderkant van het witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 min. Breng op smaak met peper en zout. Doe de losgeklopte eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng er het witlof en de aardappelen door en schep in de vorm. Bedek met het spek.
Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
500 g vastkokende aardappelen
600 g witlof
2 el traditionele olijfolie
1 ui
3 middelgrote scharreleieren
250 ml verse slagroom
125 g gerookt ontbijtspek
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)